Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Extrema met afgeleiden

Hallo, nu hebben we zo een oefening moeten maken in de les. Ga voor de functie na in welke intervallen ze stijgend en dalend zijn. Bereken ook de coördinaten van de extrema. Volgens mij moet je eerst de afgeleide van de functie f(x)=-x(x+2)2(2-x) berekenen maar daar zit ik dus al vast. Als misschien iemand kan helpen? Grtjs

julie
3de graad ASO - woensdag 12 januari 2011

Antwoord

Je kunt f schrijven als f(x)=x(x-2)(x+2)2. Als we dan toch bezig zijn: je kunt f ook schrijven als f(x)=(x2-2x)(x+2)2. Met de productregel en de kettingregel kan je dan de afgeleide bepalen.

Zou het dan lukken?

WvR
woensdag 12 januari 2011

 Re: Extrema met afgeleiden 

©2001-2024 WisFaq