\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 93073 Re: Driehoeksmeting Hoe bepaal je de grootte van $AC$ en $BC$? Eline 2de graad ASO - woensdag 29 december 2021 Antwoord Je weet:$\eqalign{ & \angle BDC = 98^\circ \cr & \angle ADC = 82^\circ \cr}$Gebruik dan de cosinusregel om de lengte van AC en BC te berekenen:$\eqalign{ & \angle BDC = 98^\circ \cr & BC^2 = 5^2 + 10^2 - 2 \cdot 5 \cdot 10 \cdot \cos \left( {98^\circ } \right) \cr & BC \approx 11,8\,\,m \cr & \angle ADC = 82^\circ \cr & AC^2 = 5^2 + 10^2 - 2 \cdot 5 \cdot 10 \cdot \cos \left( {82^\circ } \right) \cr & AC \approx 10,5\,\,m \cr}$Helpt dat? WvR woensdag 29 december 2021 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe bepaal je de grootte van $AC$ en $BC$? Eline 2de graad ASO - woensdag 29 december 2021
Hoe bepaal je de grootte van $AC$ en $BC$?
Eline 2de graad ASO - woensdag 29 december 2021
Je weet:$\eqalign{ & \angle BDC = 98^\circ \cr & \angle ADC = 82^\circ \cr}$Gebruik dan de cosinusregel om de lengte van AC en BC te berekenen:$\eqalign{ & \angle BDC = 98^\circ \cr & BC^2 = 5^2 + 10^2 - 2 \cdot 5 \cdot 10 \cdot \cos \left( {98^\circ } \right) \cr & BC \approx 11,8\,\,m \cr & \angle ADC = 82^\circ \cr & AC^2 = 5^2 + 10^2 - 2 \cdot 5 \cdot 10 \cdot \cos \left( {82^\circ } \right) \cr & AC \approx 10,5\,\,m \cr}$Helpt dat? WvR woensdag 29 december 2021
WvR woensdag 29 december 2021
©2001-2025 WisFaq