\require{AMSmath} Kans berekenen met twee dobbelstenen Stel: je bent met 2 dobbelstenen aan het gooien. Hoe groot is dan de kans dat, als je gooit, het verschil van de ogen 2 is? TFleur Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 8 april 2021 Antwoord Er bestaan nogal wat opgaven met twee dobbelstenen. Een handig hulpmiddel om deze opgaven aan te pakken is een tabel maken!Hier zijn er 8 mogelijke worpen van de 36 waarvan het verschil van de ogen 2 is:Dus de kans is $\eqalign{\frac{8}{36}=\frac{2}{9}}$Op 6. Gooien met twee dobbelstenen kan je er uitleg over vinden. WvR donderdag 8 april 2021 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Stel: je bent met 2 dobbelstenen aan het gooien. Hoe groot is dan de kans dat, als je gooit, het verschil van de ogen 2 is? TFleur Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 8 april 2021
TFleur Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 8 april 2021
Er bestaan nogal wat opgaven met twee dobbelstenen. Een handig hulpmiddel om deze opgaven aan te pakken is een tabel maken!Hier zijn er 8 mogelijke worpen van de 36 waarvan het verschil van de ogen 2 is:Dus de kans is $\eqalign{\frac{8}{36}=\frac{2}{9}}$Op 6. Gooien met twee dobbelstenen kan je er uitleg over vinden. WvR donderdag 8 april 2021
WvR donderdag 8 april 2021
©2001-2025 WisFaq