Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vul getallen in zodat het klopt

Hi!

Ik ben nu wiskunde aan het maken ):
Er is nu een heel stom deel...
Ik moet een getal invullen tussen de som zodat het klopt.
Is hier misschien een of 't andere formule voor?

vb: 8+5 x ....= -22
Hoe is dit handig op te lossen?!

Alvast bedankt!

Nico
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 11 december 2011

Antwoord

Op 1. Een eenvoudige vergelijking oplossen kan je verschillende manieren vinden om vergelijkingen op te lossen. In dit geval gaat de balansmethode zo:

8 + 5×... = -22
trek links en rechts 8 af
5×... = -30
deel links en rechts door 5
... = -6

Opgelost!?

WvR
zondag 11 december 2011

©2001-2024 WisFaq