Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 28677 

Re: Een pagina uit een boek

Bezit nog geen GR en ben dus aangewezen op handmatig differentieren. Helaas krijg ik een vreemde uitkomst!
Eerst gelijknamig maken, zodat:
Opp.text = (x-4){(540-6x)/x}= (-6x2 + 564x - 2160)/x
Nu differentieren:
Opp'tekst= (-6x2 + 2160)/x2 Als ik met deze uitkomst verder differentier, kom ik alleen nog dieper in de puree!
Wie ziet wat ik verkeerd gedaan heb? Bij voorbaat hartelijk dank!

Johan
Student hbo - donderdag 21 januari 2010

Antwoord

De afgeleide klopt wel. Dus nu de volgende stap: wanneer is de afgeleide nul?

Oplossen: -6x2+2160=0

...en dat geeft mogelijk uitsluitsel over het maximum...

WvR
donderdag 21 januari 2010

 Re: Re: Een pagina uit een boek 

©2001-2024 WisFaq