Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Buigpuntenonderzoek

f: 4x / (x2+1)

onderzoek en bepaal buigpunten
eerste afgeleide lukt, dat is:

(-4x2 + 4)/ (x2+1)2

Maar hoe de tweede afgeleide?
g' = -8x ?
h' = ...

nadien
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 28 mei 2008

Antwoord

Beste Nadien,

Je hebt opnieuw een breuk, dus gewoon de quotiëntregel toepassen.
Als je g(x)/h(x) schrijft, dan is g(x) = 4-4x2 dus g'(x) = -8x.
Voor h(x) = (x2+1)2 moet je de kettingregel toepassen, dat ken je?

mvg,
Tom

td
woensdag 28 mei 2008

 Re: Buigpuntenonderzoek 

©2001-2024 WisFaq