Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 18589 

Re: modulorekenen op TI-86

Hallo,

Een formule die je kunt gebruiken om modulo uit te rekenen is de volgende:
A mod B = A-(int(A/B)*B)
Voorbeeld: 25 mod 6 = 1 want
25-(int(25/6)*6) = 25-(int(4.1666666666)*6) = 25-(4*6) = 25-24 = 1
Voor degene die niet zo goed met de rekenmachine overweg kunnen: int is op een rekenmachine van TI te vinden onder MATH -- NUM -- 5.

Groet,
Bram

Bram
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 10 mei 2005

Antwoord

dag Bram,

dank voor deze aanvulling.
groet,

Anneke
dinsdag 10 mei 2005

©2001-2024 WisFaq