Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ellipsen en hyperbool

Wat zijn de meest algemene implicite vergelijkingen van een ellips en een hyperbool?

Wil Me
Student universiteit - maandag 27 mei 2002

Antwoord

De bekendste (maar niet de meest algemene) zijn:

Ellips: x2/a2 + y2/b2 = 1

Hyperbool: x2/a2 - y2/b2 = 1

Ook kan:

Ax2 + Bxy + Cy2 + Fx + Gy + H = 0

Als AC - ½B2 < 0 een hyperbool
Als AC - ½B2 = 0, een parabool
Als AC - ½B2 > 0 een ellips

MBL
maandag 27 mei 2002

Re: Ellipsen en hyperbool

©2001-2024 WisFaq