De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Sinus, cosinus, tangens omvormen

Ik krijg dit niet berekend:

cos2a-sin2a = 1-tan2a
sin2a-sina.cos¹ tan2a-tana

De opdracht is het bewijzen dat de overeen komen maar dit lukt mij niet. voor de= staat boven de breuk en daaronder getyped staat ook onder de breuk, achter de= geld hetzelfde. please help me

marie
1ste graad ASO-TSO-BSO - donderdag 23 april 2015

Antwoord

Dat gaat als je teller en noemer deelt door $
{\cos ^2 \alpha }
$. Je krijgt dan:

$
\eqalign{
& \frac{{\cos ^2 \alpha - \sin ^2 \alpha }}
{{\sin ^2 \alpha - \sin \alpha \cos \alpha }} = \cr
& \frac{{\frac{{\cos ^2 \alpha }}
{{\cos ^2 \alpha }} - \frac{{\sin ^2 \alpha }}
{{\cos ^2 \alpha }}}}
{{\frac{{\sin ^2 \alpha }}
{{\cos ^2 \alpha }} - \frac{{\sin \alpha \cos \alpha }}
{{\cos ^2 \alpha }}}} = \cr
& \frac{{1 - \tan ^2 \alpha }}
{{\tan ^2 \alpha - \frac{{\sin \alpha }}
{{\cos \alpha }}}} = \cr
& \frac{{1 - \tan ^2 \alpha }}
{{\tan ^2 \alpha - \tan \alpha }} \cr}
$

Dat ging nog wel...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 23 april 2015



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb