De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Driehoeksmeting

Voor een opdracht willen wij een driehoeksbepaling doen.
De coordinaten van de drie basis punten zijn gegeven;bijv A={1,1}, b={8,2}, c={1,9}
De afstand[bijv:A-Y=6, B-Y=4,C-Y=5] van het te vinden punt Y tov van A,B,C is bekend. Hoe bepalen we welke coordinaten punt Y heeft

h.groe
Leerling mbo - donderdag 30 mei 2002

Antwoord

Punt Y ligt op een cirkel met vergelijking:
A:(x-1)2+(y-1)2=36
B:(x-8)2+(y-2)2=16
C:(x-1)2+(y-9)2=25

Je krijgt een stelsel met 3 vergelijkingen en 2 onbekenden! Als dat maar goed gaat...!?

Oplossen van dit soort stelsels kan door gebruik te maken van de informatie op Snijpunten cirkels.

Zou dat lukken?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 30 mei 2002
 Re: Driehoeksmeting 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3