\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

De afgeleide

Bepaal de afgeleiden df/dx en df/dy van de volgende functie:
f=√(3x·y)

Jarno
Student hbo - dinsdag 28 november 2017

Antwoord

Je zou een keer de spelregels moeten lezen. Zo maar een opgave roepen? Gebiedende wijs enkelfout? Wij zijn gekke henkie niet...

Maar vooruit, het is herfst:

$
\eqalign{
& f(x,y) = \sqrt {3xy} \cr
& \frac{{df}}
{{dx}} = \frac{1}
{{2\sqrt {3xy} }} \cdot 3y = \frac{{3y}}
{{2\sqrt {3xy} }} = \frac{{\sqrt {3xy} }}
{{2x}} \cr
& \frac{{df}}
{{dy}} = \frac{1}
{{2\sqrt {3xy} }} \cdot 3x = \frac{{3x}}
{{2\sqrt {3xy} }} = \frac{{\sqrt {3xy} }}
{{2y}} \cr}
$

Komt je dat bekend voor? Of vragen nog? Dan nog maar even verder vragen!

Tip van de week


dinsdag 28 november 2017

©2001-2023 WisFaq