Ontbinden in factoren Hoe bereken je ontbinden in factoren met breuken? dit hier is als voorbeeld: -x2+9/25= ? hoe moet je zoiets berekenen? Alvast bedankt.grtOntbinden in factoren marie 1ste graad ASO-TSO-BSO - dinsdag 18 augustus 2015 Antwoord Ik heb er maar even $\eqalign{\frac{9}{25}}$ van gemaakt...Je maakt hier gebruik van het merkwaardig product:$(a^2-b^2)=(a-b)(a+b)$Je krijgt dan:$\eqalign{ & - x^2 + \frac{9}{{25}} = \cr & \frac{9}{{25}} - x^2 = \cr & \left( {\frac{3}{5} - x} \right)\left( {\frac{3}{5} + x} \right) \cr} $Help dat? dinsdag 18 augustus 2015 ©2001-2024 WisFaq
Hoe bereken je ontbinden in factoren met breuken? dit hier is als voorbeeld: -x2+9/25= ? hoe moet je zoiets berekenen? Alvast bedankt.grtOntbinden in factoren marie 1ste graad ASO-TSO-BSO - dinsdag 18 augustus 2015
marie 1ste graad ASO-TSO-BSO - dinsdag 18 augustus 2015
Ik heb er maar even $\eqalign{\frac{9}{25}}$ van gemaakt...Je maakt hier gebruik van het merkwaardig product:$(a^2-b^2)=(a-b)(a+b)$Je krijgt dan:$\eqalign{ & - x^2 + \frac{9}{{25}} = \cr & \frac{9}{{25}} - x^2 = \cr & \left( {\frac{3}{5} - x} \right)\left( {\frac{3}{5} + x} \right) \cr} $Help dat? dinsdag 18 augustus 2015
dinsdag 18 augustus 2015