Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kun je een kwadratische vergelijking oplossen?

x-x2=10. Kun je dit oplossen zonder hulp van een rekenmachine? Dus zou je de oplossing kunnen afleiden uit het antwoord? Zo ja zouden jullie mij dit kunnen uitleggen hoe ik aan het antwoord moet komen? Waar staat x voor? Welk getal is het?

Marcia
Ouder - vrijdag 20 februari 2015

Antwoord

Ik denk dat zoiets wel gaat. Kijk maar 's op 2. Tweedegraads-vergelijkingen oplossen voor verschillende methoden en aanpakken.

In dit geval:

$
\eqalign{
& x - x^2 = 10 \cr
& - x^2 + x - 10 = 0 \cr
& x^2 - x + 10 = 0 \cr
& D = \left( { - 1} \right)^2 - 4 \cdot 1 \cdot 10 = 1 - 40 = - 39 \cr
& {\text{geen}}\,\,{\text{oplossing}} \cr}
$

De oplossing is dat er geen oplossing is...

WvR
vrijdag 20 februari 2015

©2001-2024 WisFaq