|
|
\require{AMSmath}
Matrices
Gegeven is de matrixAB = 0 1 2 -1 en de inverse matrixA-1 = 4 -1 8 -1 Er wordt gevraagd B te zoeken.
Het antwoord is normaal gezienB = -2 5 -2 9 (dit staat als oplossing in het handboek gegeven)
Maar ik begrijp niet goed hoe je hieraan kan komen.
Ik heb alvast de inverse van de inverse genomen, zodat ik matrix A heb, maar ik weet niet hoe ik van dit punt verder moet. Kan iemand mij helpen?
Alvast bedankt!
Loes V
Student universiteit België - woensdag 4 augustus 2021
Antwoord
Beste Loes, Door $A^{-1}$ te inverteren vind je inderdaad $A$, maar die matrix heb je niet nodig. Herinner je dat $AA^{-1}=A^{-1}A = I$ waarbij $I$ de eenheidsmatrix is. Kan je de gegeven matrix $AB$ met $A^{-1}$ vermenigvuldigen om $B$ te bekomen? Let op de volgorde: matrixvermenigvuldiging is niet commutatief. mvg, Tom
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 4 augustus 2021
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|