De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Differentiëren van de natuurlijke logaritme

Het lukt mij niet om de volgende functie te differentiëren:

$f(x)= \ln(x^2-6x) - \ln(x)$

Het antwoord moet zijn $\eqalign{f'(x)=\frac{1}{x-6}}$. Het lukt mij niet hierop te komen, ik hoop dat iemand mij kan helpen?

Misha
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 4 mei 2018

Antwoord

$
\eqalign{
& f(x) = \ln (x^2 - 6x) - \ln (x) \cr
& f(x) = \ln \left( {\frac{{x^2 - 6x}}
{x}} \right) \cr
& f(x) = \ln \left( {x - 6} \right) \cr
& f'(x) = \frac{1}
{{x - 6}} \cr}
$

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 4 mei 2018



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2022 WisFaq - versie 3