De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Differentiëren

Hoe bepaal je de afgeleide van:

$
\eqalign{h(x) = 5 \cdot x^2 - \frac{{12}}
{{\sin (x)}}}
$

Jordy
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 17 april 2018

Antwoord

Volgens mij gaat dat zo:

$
\eqalign{
& f(x) = 5x^2 - \frac{{12}}
{{\sin (x)}} \cr
& f(x) = 5x{}^2 - 12 \cdot \left( {\sin (x)} \right)^{ - 1} \cr
& f\,'(x) = 10x - 12 \cdot - 1 \cdot \left( {\sin (x)} \right)^{ - 2} \cdot \cos (x) \cr
& f\,'(x) = 10x + \frac{{12\cos (x)}}
{{\sin ^2 (x)}} \cr}
$
Naschrift

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 17 april 2018



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2022 WisFaq - versie 3