De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bewijs voor de afgeleide van een exponentiele functie

Wat is het bewijs voor de onderstaande regel?:
f(x)=ax $\to$ f '(x)=ax·ln(a)
bij voorbaat dank

Liewe
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 20 februari 2005

Antwoord

Er geldt:

ax = eu(x), waarbij u(x) = x·ln(a)

Zodat we, gebruikmakend van de kettingregel, voor de afgeleide van f vinden:

f '(x) = eu(x) · u '(x)
en u'(x) = ln(a)

En dan staat er wat je bewijzen wilde!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 20 februari 2005
 Re: Bewijs voor de afgeleide van een exponentiele functie 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3