\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Wiskunde nivo verschillen

Hallo,

Ik ben al een ouder persoon die wiskunde B nodig heeft voor een opleiding. De meeste cursussen die ik kan vinden hebben echter een vereiste voorkennis. Deze wordt uitgedrukt in huidige maatstaven: vwo wiskunde A, vwo wiskunde A1,2, havo wiskunde B of havo wiskunde B1,2

Zie: http://www.jbi.uu.nl/nl/course/WISK8110 bijvoorbeeld.

Ik ben echter nog van een oudere generatie die de LTS op destijds C/D nivo gedaan heeft en ik heb geen flauw benul waar hem nu het verschil zit en wat mijn nivo aannemelijkerwijs is, na afstoffen van kennis uiteraard. Als ik de basisvorming goed begrepen heb is de eerste 2 a 3 jaar van de onderbouw op alle nivo's een heel eind gelijk en daarna wordt het pas anders. Of dit in mijn tijd natuurlijk ook zo was weet ik ook niet...

Kortom wie kan mij uit de droom helpen?

pascal
Iets anders - maandag 31 augustus 2009

Antwoord

Ik heb je meegezonden link eens geraadpleegd en dat is echt volwaardige wiskunde B zoals dat tegenwoordig op het VWO wordt gegeven. Op het HAVO komen meerdere onderwerpen niet eens voor.
Als je jaren geleden LTS hebt gedaan en wellicht de daar opgedane wiskunde nauwelijks hebt bijgehouden, dan vrees ik dat je de aansluiting helemaal gaat missen.
De LTS-wiskunde ken ik slechts van enige afstand en die staat veel meer in dienst van de praktijk dan wat het VWO je aanleert.
Omdat je niet precies aangeeft wat voor soort opleiding je wilt gaan volgen, is het lastig om te bepalen wat je precies nodig zult hebben. Maar, zoals gezegd, het lijkt me een forse kluif om dit zonder geduchte voorbereiding te kunnen doen.

MBL
dinsdag 22 september 2009

©2001-2024 WisFaq