\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Diameter van een bol bereken

hallo

Op school (mbo fijnmechaniche techniek) hebben we een opdracht gekregen die we moeten uitwerken. Wij mogen op alle mannieren informatie inwinnen maar kunnen niet bij onze docenten terecht (we moeten voor wat wij niet weten de juiste mensen zien te vinden). Nu lopen we tegen een probleem, wij moeten een deel van een bolvorm hebben (het bovenste topje zeg maar) met de inhoud van 3CC. Het deel van de bolvorm heeft dus een vlakke onderkant. Wij willen als dat mogelijk is de diameter van deze bolvorm berekenen aan de hand van de diameter van het grondvlak (deze ligt namelijk vast) dit is 26.2. ik hoop dat de uitleg duidelijk is zo niet is het dan mogelijk dat ik een nieuwe uitleg stuur met een tekening erbij??


b.v.d. groeten roy

roy ba
Leerling mbo - vrijdag 29 oktober 2004

Antwoord

Zo'n stukje bol heet bolkap. Waarschijnlijk kan je de informatie over het berekenen van de inhoud wel vinden op http://mathworld.wolfram.com/SphericalCap.html

Nieuw soort onderwijs... de leraren stellen de vragen en zoek het dan maar uit...!? Mogen wij nu ook een rekening sturen? Geef even het adres dan maak ik een offerte!


vrijdag 29 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq