\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Wat is het verschil tussen al die grafische rekenmachines?

Hallo,
Op school word mij aangeraden een grafische rekenmachine aan te schaffen. Op dit moment heb ik volgens de van Dijk boekenlijst en school de keus aangeboden gekregen tussen de Ti-83, Ti-83-SE, Ti 84 of Ti-84 SE van Texas of de CFX-9850 plus van casio. Ik wil nu graag horen wat het verschil is (ook technische details graag?!) en welke ik dus het beste kan aanschaffen. Als u zelf nog aanraders heeft voor wat ook een leuk en goed model kan zij zou ik dat ook graag horen.
Alvast bedankt

Mark B
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 16 juni 2004

Antwoord

De TI83 gaat eruit, maar je kunt er je opleiding prima mee doen. De TI84 of TI84 SE zijn de laatste versies die Texas Instruments op de markt heeft gebracht en zijn technisch gelijk. Ze zijn sneller dan hun voorgangers en de Silver Edition oogt alleen iets fraaier.

De machines van Casio kunnen op wiskundig gebied alles wat de TI's kunnen en omgekeerd. De Casio kan grafieken in kleur op het scherm zetten, maar dat is absoluut geen noodzaak. De Casio's hebben nog altijd het ab/c knopje om prettig met breuken te werken; bij de TI kan dat ook wel, maar het zit iets meer verscholen in submenuutjes.

Mijn eigen voorkeur ligt bij de TI, maar dat komt vermoedelijk door het feit dat ik die het beste ken. Omdat de nieuwste TI-modellen flash-geheugen hebben, kun je via een aansluiting op de computer allerlei applicaties inladen.

Wel belangrijk is dat je in je klas niet de enige bent met een afwijkend model. De leraar is dan misschien niet goed in staat om je te helpen met de diverse mogelijkheden en als je steeds moet uitdokteren hoe iets werkt, is dat knap vermoeiend.

Tenslotte kan je ook je profielkeuze nog laten meespelen. Voor C&M wordt de machine heel anders ingezet dan voor N&T.

MBL
woensdag 16 juni 2004

 Re: Wat is het verschil tussen al die grafische rekenmachines? 
Re: Wat is het verschil tussen al die grafische rekenmachines?

©2001-2024 WisFaq