De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Een kalkoen braden

Onderzoek heeft vast gesteld dat het beste resultaat voor de braadtijd van een kalkoen volgens de volgende formule wordt verkregen:

t=11·g2/3

Als het binnenste van de kalkoen een temperatuur heeft van 85°C duurt het nog een tijd voordat de kalkoen gaar is.
ga ervan uit dat die tijd 80 minuten is en dat die tijd niet afhangt van het gewicht van de kalkoen.
Geef de formule voor de braadtijd T van een kalkoen afhankelijk van het gewicht.Is de totale braadtijd recht evenredig met een macht van het gewicht?
Antwoord:
T= 80+11·g2/3

Ik had ja is rechtevenredig met de macht van het gewicht maar het antwoordmodel zegt nee waarom niet elke kalkoen heeft toch een ander gewicht en is toch recht evenredig met 11·g2/3

bouddo
Leerling mbo - zondag 22 juli 2012

Antwoord

Die '+80' gooit roet in het eten. Zonder die '+80' zou je kunnen zeggen dat T en de macht van G rechtevenredig zijn. Lijkt op ...=11·..., waarbij T een veelvoud van die macht van G. Maar in dit geval dus niet omdat die '+80' er bij staat.
Zie ook Evenredigheid.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 23 juli 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3