Rekenen met wortels Hoe werkt dit? Wiskun Ouder - zaterdag 13 april 2024 Antwoord Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Bij deze uitwerking heb ik zoveel mogelijk tussenstappen opgeschreven zodat je kan zien hoe 'ze' aan het antwoord gekomen zijn:$\eqalign{ & \frac{2}{{\root 3 \of 4 }} - \root 3 \of 2 = \cr & \frac{2}{{\root 3 \of 4 }} \cdot \frac{{\root 3 \of 4 }}{{\root 3 \of 4 }} \cdot \frac{{\root 3 \of 4 }}{{\root 3 \of 4 }} - \root 3 \of 2 = \cr & \frac{{2 \cdot \root 3 \of 4 \cdot \root 3 \of 4 }}{4} - \root 3 \of 2 = \cr & \frac{{2\root 3 \of {16} }}{4} - \root 3 \of 2 = \cr & \frac{{\root 3 \of {16} }}{2} - \root 3 \of 2 = \cr & \frac{{\root 3 \of {2 \cdot 8} }}{2} - \root 3 \of 2 = \cr & \frac{{\root 3 \of 2 \cdot \root 3 \of 8 }}{2} - \root 3 \of 2 = \cr & \frac{{\root 3 \of 2 \cdot 2}}{2} - \root 3 \of 2 = \cr & \root 3 \of 2 - \root 3 \of 2 = 0 \cr}$Mischien helpt dat?Maar het kan ook iets handiger:$\eqalign{ & \frac{2}{{\root 3 \of 4 }} - \root 3 \of 2 = \cr & \frac{2}{{\root 3 \of 2 \cdot \root 3 \of 2 }} - \root 3 \of 2 = \cr & \frac{2}{{\root 3 \of 2 \cdot \root 3 \of 2 }} \cdot \frac{{\root 3 \of 2 }}{{\root 3 \of 2 }} - \root 3 \of 2 = \cr & \frac{{2\root 3 \of 2 }}{2} - \root 3 \of 2 = \cr & \root 3 \of 2 - \root 3 \of 2 = 0 \cr}$Je moet maar 's kijken of de tussenstappen duidelijk zijn. zaterdag 13 april 2024 ©2001-2025 WisFaq
Hoe werkt dit? Wiskun Ouder - zaterdag 13 april 2024
Hoe werkt dit?
Wiskun Ouder - zaterdag 13 april 2024
Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Bij deze uitwerking heb ik zoveel mogelijk tussenstappen opgeschreven zodat je kan zien hoe 'ze' aan het antwoord gekomen zijn:$\eqalign{ & \frac{2}{{\root 3 \of 4 }} - \root 3 \of 2 = \cr & \frac{2}{{\root 3 \of 4 }} \cdot \frac{{\root 3 \of 4 }}{{\root 3 \of 4 }} \cdot \frac{{\root 3 \of 4 }}{{\root 3 \of 4 }} - \root 3 \of 2 = \cr & \frac{{2 \cdot \root 3 \of 4 \cdot \root 3 \of 4 }}{4} - \root 3 \of 2 = \cr & \frac{{2\root 3 \of {16} }}{4} - \root 3 \of 2 = \cr & \frac{{\root 3 \of {16} }}{2} - \root 3 \of 2 = \cr & \frac{{\root 3 \of {2 \cdot 8} }}{2} - \root 3 \of 2 = \cr & \frac{{\root 3 \of 2 \cdot \root 3 \of 8 }}{2} - \root 3 \of 2 = \cr & \frac{{\root 3 \of 2 \cdot 2}}{2} - \root 3 \of 2 = \cr & \root 3 \of 2 - \root 3 \of 2 = 0 \cr}$Mischien helpt dat?Maar het kan ook iets handiger:$\eqalign{ & \frac{2}{{\root 3 \of 4 }} - \root 3 \of 2 = \cr & \frac{2}{{\root 3 \of 2 \cdot \root 3 \of 2 }} - \root 3 \of 2 = \cr & \frac{2}{{\root 3 \of 2 \cdot \root 3 \of 2 }} \cdot \frac{{\root 3 \of 2 }}{{\root 3 \of 2 }} - \root 3 \of 2 = \cr & \frac{{2\root 3 \of 2 }}{2} - \root 3 \of 2 = \cr & \root 3 \of 2 - \root 3 \of 2 = 0 \cr}$Je moet maar 's kijken of de tussenstappen duidelijk zijn. zaterdag 13 april 2024
zaterdag 13 april 2024