\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Berekenen

Gegeven is de verder de functie H=b·2t
Bereken b in het geval de grafiek van h door A(3,10) gaat

Sara C
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - vrijdag 1 oktober 2021

Antwoord

Je kunt de coördinaten van $A$ invullen en dan $b$ berekenen! Je krijgt dan:

$
\eqalign{
& 10 = b \cdot 2^3 \cr
& 10 = b \cdot 8 \cr
& b = \frac{{10}}
{8} \cr
& b = 1\frac{1}
{4} \cr}
$

Helpt dat?


vrijdag 1 oktober 2021

©2001-2025 WisFaq