Poolvergelijking
Goede middag , IK ben op zoek naar een goede uitleg van cartesische coördinaten naar poolcoördinaten. Voorbeeld: Punt P(1,$\frac{\pi}{6}$) moet ik nu eerst $\frac{\pi}{6}$ omzetten naar een waarde via sin( $\frac{\pi}{6}$)=1/2 en of cos $\frac{\pi}{3}$=√3/2 r=√(x2+y2)= √(1/4+3/4)=1 en tg$\pi$6=√3/3 Poolco= 1,√3/3 Kan dit correct zijn? Ik kon deze coördinaat invoeren in een venstertje als antwoord. Maar telkens foutmelding ( KULeuven zomercursus) Graag een hint aub. Groetjes
Rik Le
Ouder - dinsdag 10 augustus 2021
Antwoord
Beste Rik,
Volgens mij zijn dat toch gewoon standaardformules? Het klopt in ieder geval al niet bij die r. Die moet natuurlijk $>$ 1 zijn.
Van poolcoordinaten naar cartesisch gebruik je: x=r·cos($\theta$) en y=r·sin($\theta$)
Wat jij nodig hebt is van cartesisch naar poolcoordinaten met: r = √(x2+y2) $\theta$ = arctan(y/x)
Die arctan is de tan-1 toets op de meeste rekenmachines Je gebruikt hierbij de oorspronkelijke x en y coordinaten.
Met vriendelijke groet JaDeX
dinsdag 10 augustus 2021
©2001-2024 WisFaq
|