Goniometrische functie differentieren Ik heb de volgende goniometrische functie:Differentieer:f(x)=√xcos(1-x2)Ik weet niet of mijn antwoord goed is. Er moet uitkomen volgens het model:f'(x)=2x√xsin(1-x2)+(√x/2x)cos(1-x2) mboudd Leerling mbo - vrijdag 15 maart 2019 Antwoord Je uitwerking is correct! Het is zelfs beter dan het model!Mijn Derive geeft:$\eqalign{f'(x) = \frac{{\cos (x^2 - 1) - 4x^2 \sin (x^2 - 1)}}{{2\sqrt x }}}$...en dat is hetzelfde als:$\eqalign{f'(x) = \frac{{\cos (x^2 - 1) + 4x^2 \sin (1 - x^2 )}}{{2\sqrt x }}}$Heel goed...Naschrift$\eqalign{ & f(x) = \sqrt x \cdot \cos (1 - x^2 ) \cr & f'(x) = \frac{1}{{2\sqrt x }} \cdot \cos (1 - x^2 ) + \sqrt x \cdot - \sin (1 - x^2 ) \cdot - 2x \cr & f'(x) = \frac{{\cos (1 - x^2 )}}{{2\sqrt x }} + 2x\sqrt x \cdot \sin (1 - x^2 ) \cr & f'(x) = \frac{{\cos (1 - x^2 )}}{{2\sqrt x }} + 2x\sqrt x \cdot \sin (1 - x^2 ) \cdot \frac{{2\sqrt x }}{{2\sqrt x }} \cr & f'(x) = \frac{{\cos (1 - x^2 ) + 4x^2 \cdot \sin (1 - x^2 )}}{{2\sqrt x }} \cr}$ vrijdag 15 maart 2019 ©2004-2021 WisFaq
Ik heb de volgende goniometrische functie:Differentieer:f(x)=√xcos(1-x2)Ik weet niet of mijn antwoord goed is. Er moet uitkomen volgens het model:f'(x)=2x√xsin(1-x2)+(√x/2x)cos(1-x2) mboudd Leerling mbo - vrijdag 15 maart 2019
mboudd Leerling mbo - vrijdag 15 maart 2019
Je uitwerking is correct! Het is zelfs beter dan het model!Mijn Derive geeft:$\eqalign{f'(x) = \frac{{\cos (x^2 - 1) - 4x^2 \sin (x^2 - 1)}}{{2\sqrt x }}}$...en dat is hetzelfde als:$\eqalign{f'(x) = \frac{{\cos (x^2 - 1) + 4x^2 \sin (1 - x^2 )}}{{2\sqrt x }}}$Heel goed...Naschrift$\eqalign{ & f(x) = \sqrt x \cdot \cos (1 - x^2 ) \cr & f'(x) = \frac{1}{{2\sqrt x }} \cdot \cos (1 - x^2 ) + \sqrt x \cdot - \sin (1 - x^2 ) \cdot - 2x \cr & f'(x) = \frac{{\cos (1 - x^2 )}}{{2\sqrt x }} + 2x\sqrt x \cdot \sin (1 - x^2 ) \cr & f'(x) = \frac{{\cos (1 - x^2 )}}{{2\sqrt x }} + 2x\sqrt x \cdot \sin (1 - x^2 ) \cdot \frac{{2\sqrt x }}{{2\sqrt x }} \cr & f'(x) = \frac{{\cos (1 - x^2 ) + 4x^2 \cdot \sin (1 - x^2 )}}{{2\sqrt x }} \cr}$ vrijdag 15 maart 2019
vrijdag 15 maart 2019