Kettingregel pff hoe differentieer deze het wordt steeds moeilijker en ik weet soms niet of je ook de kettingregel moet gebruiken of alleen de quotientregel:f(x)=5x2/(-2x2+√(x3)) mboudd Leerling mbo - maandag 18 februari 2019 Antwoord De quotiëntregel en de kettingregel! Meteen al bij de eerste stap! Kijk maar 's goed:$\eqalign{ & f(x) = \frac{{5x^2 }}{{ - 2x^2 + \sqrt {x^3 } }} \cr & f'(x) = \frac{{10x\left( { - 2x^2 + \sqrt {x^3 } } \right) - 5x^2 \left( { - 4x + \frac{1}{{2\sqrt {x^3 } }} \cdot 3x^2 } \right)}}{{\left( { - 2x^2 + \sqrt {x^3 } } \right)^2 }} \cr}$...en dan verder uitwerken... Zou dat lukken?Of is er misschien een handiger aanpak?6. Wanneer gebruik je welke regel? maandag 18 februari 2019 Re: Kettingregel ©2004-2021 WisFaq
pff hoe differentieer deze het wordt steeds moeilijker en ik weet soms niet of je ook de kettingregel moet gebruiken of alleen de quotientregel:f(x)=5x2/(-2x2+√(x3)) mboudd Leerling mbo - maandag 18 februari 2019
mboudd Leerling mbo - maandag 18 februari 2019
De quotiëntregel en de kettingregel! Meteen al bij de eerste stap! Kijk maar 's goed:$\eqalign{ & f(x) = \frac{{5x^2 }}{{ - 2x^2 + \sqrt {x^3 } }} \cr & f'(x) = \frac{{10x\left( { - 2x^2 + \sqrt {x^3 } } \right) - 5x^2 \left( { - 4x + \frac{1}{{2\sqrt {x^3 } }} \cdot 3x^2 } \right)}}{{\left( { - 2x^2 + \sqrt {x^3 } } \right)^2 }} \cr}$...en dan verder uitwerken... Zou dat lukken?Of is er misschien een handiger aanpak?6. Wanneer gebruik je welke regel? maandag 18 februari 2019
maandag 18 februari 2019