\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Ander voorschrift x = Argsh(y)

Hallo,

Ik moet het voorschrift van de x=Argsh(y) dmv gebruik te maken van de definitie van y=sh(x).

Nu snap ik alles van het bewijs, enkel en alleen deze stap niet:

2x = t - 1/t (t = e^y)
Ř t.2x = t2 - t

Maar naar mijn weten, als je beide leden maal t doet, krijg je bij (1/t).t toch gewoon 1 en niet t?

Dimitr
Student Hoger Onderwijs BelgiŽ - dinsdag 2 oktober 2012

Antwoord

Beste Dimitri,

Volgens mij heb je gelijk... Ik kan de rest van de uitwerking niet zien, maar je zou op het juiste antwoord moeten komen via $2tx = t^2-1$ en dan verder oplossen naar $t$.

mvg,
Tom


woensdag 3 oktober 2012

©2004-2019 WisFaq