\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Herleiden sinus

 Dit is een reactie op vraag 61587 
Bedankt voor uw antwoord. Ik kom er helaas nog niet uit.
Kunt u mij vertellen wat de volgende stap is in het herleiden van deze opgave? Misschien lukt het mij dan...

Mvg.

Eileen
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 1 februari 2010

Antwoord

Eileen,
sin4x=2sin2xcos2x=4sinxcosxcos2x, omdat sin2x=2sinxcosx. Uit sin2x+cos2x=1 volgt dat cosx=Ö(1-sin2x)en cos2x=cos2x-sin2x=1-2sin2x. Dit invullen geeft het gewenste resultaat.

kn
dinsdag 2 februari 2010

©2004-2021 WisFaq