\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Schrijf in de vorm a + bi

(e^(-p/6))/(3-1)

Dit wil ik in de vorm a +bi schrijven (a is dan reeel, b imaginair)

(e^(-p/6))/(3-1) = 0
=
(e^(-p/6)) * (1/(3-i) = 0
=
e^(-p/6) = 3-i

Het linker gedeelte heeft hier geen imaginair deel?

Wat ik nu moet doen weet ik niet?

ronald
Student universiteit - dinsdag 6 maart 2007

Antwoord

moet het e^(-p/6) zijn of e^(-ip/6)?
en staat er in de noemer nou 3-1 of 3-i?

Anyway, *gesteld* dat je bedoelt: hoe schrijf ik
e^(-ip/6)/(3-i) in de vorm van a+bi?

dan moet je beginnen te stellen dat e^(-ip/6)/(3-i)=a+bi
e^(-ip/6)=(a+bi).(3-i)
1/23 - 1/2i = 3a-ia+3ib+b
nu geldt dus dat Re(rechts)=Re(links) en Im(rechts)=Im(links)
dit levert je een stelsel van 2 vergl met 2 onbekenden. hieruit volgen a en b

groeten,
martijn

mg
dinsdag 6 maart 2007

 Re: Schrijf in de vorm a bi 

©2004-2020 WisFaq