\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Matrixafbeelding

Ga na of f(z)= conj z door een matrixafbeelding kan worden beschreven.

Ik weet niet hoe ik dit moet aanpakken. Om een matrixafbeelding te bepalen gebruik je toch altijd
z = x + yi, hoe kan ik dan n z = x - yi gebruiken??

Daniel
Student hbo - maandag 31 oktober 2005

Antwoord

Hallo Altiene, Tjen , Suzanne, Suus, Marjon of Danielle,

Schrijf het complexe getal z=x+iy eens als het getallenpaar (x,y) en het complexe getal conj(z)=x-iy eens als het getallenpaar (x,-y).
Als je deze twee getallenparen tekent als punten in het complexe vlak, wat valt je dan op?
Welke afbeelding is dit?
Kun je daar een matrix bij verzinnen?


maandag 31 oktober 2005

©2001-2025 WisFaq