\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Herleiden tot de algemene sinusfunctie

 Dit is een reactie op vraag 39788 
bedankt,

maar in mijn oplossingslijst staat dus als oplossing

y= sin 2* (x-(1-90)

hoe kan ik daar aan komen?, ik kom telkens iets verkeerds uit.

bedankt,

mvg

davie

davie
3de graad ASO - maandag 25 juli 2005

Antwoord

Hallo

Ik neem aan dat je een +3 bent vergeten in de oplossing. De oplossing uit het boek wordt dan:

sin ( 2 * ( x - (1 - 90) ) ) + 3
( formule: sin(t) = - sin ( t - 180 ) )
= -sin ( 2 * ( x - (1 - 90)) - 180 ) + 3
= -sin ( 2 * ( x - 1 + 90 ) - 180) + 3
= -sin ( 2 * ( x - 1 + 90 ) - 180) + 3
= -sin ( 2 * x - 2 + 180 - 180 ) + 3
= -sin ( 2 * x - 2 ) + 3
= -sin ( 2 * x - 2 ) + 3 (= opgave)

Probeer jij het nu even in de andere richting, met behulp van bovenstaande stappen kan dat niet moeilijk zijn.

Opmerking: Let bij het noteren wel op met je haakjes. Het is belangrijk die juist en keurig neer te schrijven, om verwarring te vermijden.

Groetjes

Igor
maandag 25 juli 2005

©2004-2021 WisFaq