\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Loterijen

Beste mensen van WisFaq.

Ik ben nogal slecht in wiskunde en tot overmaat van ramp moet ik een praktische opdracht over het onderwerp loterijen maken[:-(. Dit lukt mij helemaal niet, ondanks de vele antwoorden op deze site. Dit is de opdracht:

Ik moet erachter komen hoeveel loten in verschillende loterijen verkocht zijn, en welk gedeelte van de inzet aan de winnaars wordt uitgekeerd. Dit kan ik al nergens op internet vinden. Verder moet ik de kans op de hoofdprijs en de kleinere prijzen berekenen. Kunnen jullie mij helpen zonder een verwijzing naar één van de andere vragen op deze site, want daar kwam ik niet helemaal uit.
(Dit zijn de loterijen waarvan ik het moet berekenen: Lotto - Staatsloterij - Postcodeloterij en (Bank-)Giroloterij.)
Heel erg bedankt

Matthi
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 4 januari 2004

Antwoord

Op onderstaande website kan je je opdracht vinden, er staat een artikel bij met daarin een grafiek van uitgekeerde percentages prijzengeld en in de opdracht staan links naar de sites van de verschillende loterijen. Daar kan je (via jaarverslagen e.d.) ook vinden hoeveel loten er verkocht worden e.d.

Daarna nog vragen? Dan kom nog maar eens terug...

TIP:
Laat zien wat je wel snapt. Dus geef je uitwerking voor zover je gekomen bent en geef aan waar je vast loopt of waar je denkt waar de fout zit!

Succes!

Zie Opdracht loterijen op Stepnet


zondag 4 januari 2004

©2004-2021 WisFaq