Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Driehoeksgetallen functievoorschrift

Een grafiek maken met driehoeksgetallen heb ik thuis getekend. De punten x=0 en f(x)=0 ook x=1 en f(x)=1 ook x=2 en f(x)=3 ook x=3 en f(x)=6 met een vloeiende lijn erdoor. Wat zou het functievoorschrift zijn van de kromme?
Alvast bedankt

Eric M
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 3 maart 2023

Antwoord



Op Wat is het functievoorschrift? kan je de formule vinden. Het is een voorbeeld van een tweedegraadsfunctie. Zie ook 1, 3, 6, 10, 15 ,...

WvR
vrijdag 3 maart 2023

©2001-2024 WisFaq