Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Examenresultaten

Een examen bestaat uit twee delen. Een deel staat op 40%, het tweede deel op 60%. Iemand behaalt 7/20 op het eerste deel. Hoeveel moet ze nog behalen op het tweede deel om te slagen op het volledige vak?

van de
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 21 februari 2023

Antwoord

Als we er vanuit gaan dat ze minimaal 55% van de punten moet halen dan zou, met $p$ voor het tweede deel, moeten gelden:

$
\eqalign{0,40 \cdot \frac{7}
{{20}} + 0,60 \cdot p \geq 0,55}
$

Zou dat lukken?

WvR
dinsdag 21 februari 2023

©2001-2024 WisFaq