\require{AMSmath} Rekenen met wortels Hoe bereken je de vierkantswortel van $\eqalign{\frac{15}{17}}$ zonder rekenmachine? Ik ben aan het leren voor mijn examen van maandagRekenen met wortels mika 1ste graad ASO-TSO-BSO - zaterdag 19 juni 2021 Antwoord Dat gaat zo:$\eqalign{\sqrt {\frac{{15}}{{17}}} = \frac{{\sqrt {15} }}{{\sqrt {17} }} = \frac{{\sqrt {15} }}{{\sqrt {17} }} \cdot \frac{{\sqrt {17} }}{{\sqrt {17} }} = \frac{{\sqrt {255} }}{{17}} = \frac{1}{{17}}\sqrt {255}}$Helpt dat? WvR zaterdag 19 juni 2021 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe bereken je de vierkantswortel van $\eqalign{\frac{15}{17}}$ zonder rekenmachine? Ik ben aan het leren voor mijn examen van maandagRekenen met wortels mika 1ste graad ASO-TSO-BSO - zaterdag 19 juni 2021
mika 1ste graad ASO-TSO-BSO - zaterdag 19 juni 2021
Dat gaat zo:$\eqalign{\sqrt {\frac{{15}}{{17}}} = \frac{{\sqrt {15} }}{{\sqrt {17} }} = \frac{{\sqrt {15} }}{{\sqrt {17} }} \cdot \frac{{\sqrt {17} }}{{\sqrt {17} }} = \frac{{\sqrt {255} }}{{17}} = \frac{1}{{17}}\sqrt {255}}$Helpt dat? WvR zaterdag 19 juni 2021
WvR zaterdag 19 juni 2021
©2001-2025 WisFaq