\require{AMSmath} Gooien met munten Ik kom maar niet uit een vraag. Niemand kan mij hiermee helpen.De vraag is:Je gooit met 4 eerlijke muntstukken. Bereken de kans op 4 keer munt. Rond je antwoord af op 3 decimalen.Je gooit met 4 eerlijke muntstukken. Bereken de kans op 3 keer munt (en dus 1 keer kop). Rond eventueel je antwoord af op gehele procenten.De vragen moet je beantwoorden in procenten. Ik hoop dat u mij kunt helpen. Nisrin Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 13 juni 2021 Antwoord Vraag 1.De kans op munt te gooien met een eerlijk muntstuk is gelijk aan $\frac{1}{2}$. De kans dat je 4 keer munt gooit is gelijk aan:$\eqalign{\frac{1}{2} \cdot \frac{1}{2} \cdot \frac{1}{2} \cdot \frac{1}{2} = \frac{1}{{16}} \approx {\text{0}}{\text{,063}}}$Oftewel $6,25\%$Vraag 2.Er zijn 4 manieren om met 4 muntstukken 3 keer munt en 1 keer kop te gooien:MMMKMMKMMKMMKMMMDe kans is gelijk aan:$\eqalign{4 \cdot \frac{1}{2} \cdot \frac{1}{2} \cdot \frac{1}{2} \cdot \frac{1}{2} = \frac{1}{4} = 0,25 }$Oftewel $25\%$Lees je nog even de spelregels?Zie ook 4. Kansen WvR zondag 13 juni 2021 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik kom maar niet uit een vraag. Niemand kan mij hiermee helpen.De vraag is:Je gooit met 4 eerlijke muntstukken. Bereken de kans op 4 keer munt. Rond je antwoord af op 3 decimalen.Je gooit met 4 eerlijke muntstukken. Bereken de kans op 3 keer munt (en dus 1 keer kop). Rond eventueel je antwoord af op gehele procenten.De vragen moet je beantwoorden in procenten. Ik hoop dat u mij kunt helpen. Nisrin Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 13 juni 2021
Nisrin Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 13 juni 2021
Vraag 1.De kans op munt te gooien met een eerlijk muntstuk is gelijk aan $\frac{1}{2}$. De kans dat je 4 keer munt gooit is gelijk aan:$\eqalign{\frac{1}{2} \cdot \frac{1}{2} \cdot \frac{1}{2} \cdot \frac{1}{2} = \frac{1}{{16}} \approx {\text{0}}{\text{,063}}}$Oftewel $6,25\%$Vraag 2.Er zijn 4 manieren om met 4 muntstukken 3 keer munt en 1 keer kop te gooien:MMMKMMKMMKMMKMMMDe kans is gelijk aan:$\eqalign{4 \cdot \frac{1}{2} \cdot \frac{1}{2} \cdot \frac{1}{2} \cdot \frac{1}{2} = \frac{1}{4} = 0,25 }$Oftewel $25\%$Lees je nog even de spelregels?Zie ook 4. Kansen WvR zondag 13 juni 2021
WvR zondag 13 juni 2021
©2001-2025 WisFaq