\require{AMSmath} Onafhankelijkheid bepalen Definieer A als de gebeurtenis dat een gezin kinderen heeft van beide geslachten en B als de gebeurtenis dat een gezin hoogstens één zoon heeft.Toon aan dat A en B onafhankelijk zijn als je weet dat het gezin 3 kinderen heeft. Toon aan dat A en B afhankelijk zijn als je weet dat het gezin 2 kinderen heeft.Hoe kan ik dit op de juiste manier aantonen? Chelse Student Hoger Onderwijs België - maandag 15 maart 2021 Antwoord Je had al gezien dat twee gebeurtenissen A en B onafhankelijk zijn als geldt:$P(A \cap B) = P(A)·P(B)$Bereken voor beide gevallen $P(A)$, $P(B)$ en $P(A \cap B)$ en trek je conclusies.Bij 1. zijn er 3 mogelijke samenstellingen:$\eqalign{ & P(3j) = \frac{1}{8} \cr & P(2j1m) = \frac{3}{8} \cr & P(1j2m) = \frac{3}{8} \cr & P(3m) = \frac{1}{8} \cr}$Wat is dan $P(A)$? En $P(B)$? $P(A \cap B)$?Bij 2. kan je dan hetzelfde doen. Kom je er dan? WvR maandag 15 maart 2021 Re: Onafhankelijkheid bepalen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Definieer A als de gebeurtenis dat een gezin kinderen heeft van beide geslachten en B als de gebeurtenis dat een gezin hoogstens één zoon heeft.Toon aan dat A en B onafhankelijk zijn als je weet dat het gezin 3 kinderen heeft. Toon aan dat A en B afhankelijk zijn als je weet dat het gezin 2 kinderen heeft.Hoe kan ik dit op de juiste manier aantonen? Chelse Student Hoger Onderwijs België - maandag 15 maart 2021
Chelse Student Hoger Onderwijs België - maandag 15 maart 2021
Je had al gezien dat twee gebeurtenissen A en B onafhankelijk zijn als geldt:$P(A \cap B) = P(A)·P(B)$Bereken voor beide gevallen $P(A)$, $P(B)$ en $P(A \cap B)$ en trek je conclusies.Bij 1. zijn er 3 mogelijke samenstellingen:$\eqalign{ & P(3j) = \frac{1}{8} \cr & P(2j1m) = \frac{3}{8} \cr & P(1j2m) = \frac{3}{8} \cr & P(3m) = \frac{1}{8} \cr}$Wat is dan $P(A)$? En $P(B)$? $P(A \cap B)$?Bij 2. kan je dan hetzelfde doen. Kom je er dan? WvR maandag 15 maart 2021
WvR maandag 15 maart 2021
©2001-2024 WisFaq