Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verhoudingen

A. Wat is de verhouding van de oppervlakte van een cirkel ten opzichte van zijn omtrek, uitgedrukt in functie van R? Welke eenheid heeft deze verhouding?

B. wat is de verhouding van de inhoud van een bol ten opzichte van zijn omgeschreven cilinder

Eline
2de graad ASO - dinsdag 23 februari 2021

Antwoord

A.
Oppervlakte van een cirkel = $\pi$r2
Omtrek van een cirkel = 2$\pi$r
Verhouding oppervlakte/omtrek = $\eqalign{
{{\pi r^2 } \over {2\pi r}} = {r \over 2}}
$

Nu kan je B. zelf:



B.
Inhoud van de bol = ...
Inhoud omgeschreven cilinder = ...
Verhouding inhoud bol/inhoud cilinder = ...

Lukt dat zo?

Lees je een keer de spelregels?

WvR
dinsdag 23 februari 2021

©2001-2024 WisFaq