Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logistisch groei

hallo, ik wist niet zeker of exponentiële groei etc hierbij hoorde maar ik kan maar niet beginnen aan een vraagstuk.
nadat de eerste iPad in april 2010 in de VS in de rekken verscheen, nam de verkoop ervan erg snel toe. Veronderstel dat het aantal verkochte iPads A(t) een logistisch groeimodel volgt met A(0) = 2 (in miljoen). Initieel werden er 30 miljoen iPads geproduceerd, waarvan de helft na 5 maanden werd verkocht. Bepaal de vergelijking A(t).

het is me niet gelukt om de juiste vergelijking te krijgen, doordat dit me niet lukt kan ik de rest van de vragen niet oplossen.
is de bovengrens 30 miljoen? want als dat zo is had ik A(5)=15 maar vgm klopt dit niet...

chelse
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 21 januari 2021

Antwoord

Het gaat om logistische groei want dat staat in de opdracht.

Je moet maar aannemen dat die bovengrens G hier inderdaad 30 is. In de praktijk valt daar overigens nog wel iets op af te dingen. Maar op een andere manier kan je het niet oplossen.

De logistische groeivergelijking wordt dan (na gebruik van G=30 en A(0)=2)

A(t) = 30 / (1 + 14.gt ) Nu A(5) = 15 gebruiken dan vind ik g=0,59

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
donderdag 21 januari 2021

 Re: Logistisch groei 

©2001-2024 WisFaq