Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische functie

Volgens mijn internetdictaat luidt de formule:

T - T0 = 345·2log(8t + 1)
T in graden en t in minuten.

Na het 4e halve uur na het ontstaan van de brand zou de temperatuur tot 1000 graden zijn opgelopen. In de bijgevoegde grafiek klopt het, maar niet met de formule!

Bij voorbaat hartelijk dank!
Hans

Johan
Student hbo - donderdag 3 december 2020

Antwoord

Ik zie verder geen bijgevoegde grafiek maar voor $t=120$ krijg je:

$
T - T_0 = 345 \cdot {}^2\log (8 \cdot 120 + 1) \approx 2369
$

Meer kan ik er niet van maken.

WvR
donderdag 3 december 2020

©2001-2024 WisFaq