Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snelheid berekenen

vanaf het dak van een hoog gebouw wordt een steen los gelaten 1s later nog een steen. wat is de afstand tussen beide stenen op het ogenblik dat de tweede steen een snelheid van 23m/s bereikt?

Riffat
3de graad ASO - maandag 16 november 2020

Antwoord

Hallo Riffat,

Een mogelijke aanpak is deze:
  • Gebruik de formule v=g·t om de tijd te berekenen die steen 2 nodig heeft om een snelheid van 23 m/s te bereiken.
  • Gebruik de formule s=vgemiddeld·t om de afgelegde afstand van steen 2 te berekenen. De gemiddelde snelheid vind je door de beginsnelheid (v=0) en de eindsnelheid (v=23 m/s) bij elkaar op te tellen en door 2 te delen.
  • Steen 1 heeft 1 seconde langer de tijd gehad om te vallen. Gebruik opnieuw de formule s=vgemiddeld·t om de afgelegde afstand van steen 1 te berekenen.
  • Je kunt nu het verschil in afgelegde weg bepalen.

GHvD
maandag 16 november 2020

©2001-2024 WisFaq