Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functievoorschrift van een eerstegraadsfunctie opstellen

Gegeven:
Zij g: R2$\to$R een eerstegraadsfunctie waarvan je weet dat g(-1,0) = 2, g(0,3) = -5 en g(1,1) = 3.
  • Stel het functievoorschrift op voor g.
Hoe kom ik aan dit functievoorschrift met deze gegevens want ik heb het al geprobeerd via de rico te bepalen en zelfs via matrices, maar het lukt me niet.

Alvast bedankt voor de hulp!

Jade L
Student universiteit België - vrijdag 13 november 2020

Antwoord

Je functie zal iets zijn als $g(x,y)=ax+by+c$. Je hebt 3 punten die je kan invullen. Je krijgt dan een stelsel van 3 vergelijkingen met 3 onbekenden en dat is zelfs oplosbaar en 't komt mooi uit...

Stel de 3 vergelijkingen op en los het stelsel op. Zou dat lukken?

WvR
vrijdag 13 november 2020

 Re: Functievoorschrift van een eerstegraadsfunctie opstellen 

©2001-2024 WisFaq