Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Som 100

Met cijfers 1 tot en met 9 willekeurige getallen vormen waarbij elk cijfer een keer gebruikt moet worden. Als je deze getallen optelt komt er in dit geval 100 uit. Is dat mogelijk de getallen zo samen te stellen dat hun resultaat van optelling 100 is?

El
Student hbo - zondag 11 oktober 2020

Antwoord

Dat wordt dan zoiets als:

1+23+4+56+7+8+9=108
1+23+45+6+7+8+9=99

Maar (1+2+3+4+5+6+7+8+9) mod 9=0 terwijl 100 mod 9 gelijk is aan 1. Dus dan kan niet goed gaan.

Dat wordt dan zoiets als:Opgelost!

WvR
zondag 11 oktober 2020

©2001-2024 WisFaq