Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verhouding

​Ik heb een vraag over verhouding. Kan jij dat voor mij met behulp van verhoudingstabel uitleggen? Op een opleiding is de verhouding tussen meisjes en jongens 7 op 11.​ Op de opleiding zitten 450 studenten.​
  • Hoeveel jongens zitten er op deze opleiding?​

El
Student hbo - zondag 11 oktober 2020

Antwoord

Je kunt de verhoudingstabel weergeven met het totaal erbij:

q90642img1.gif

Je weet dan:

$
\eqalign{
& \# jongens = \frac{{11}}
{{18}} \cdot 450 = 275 \cr
& \# meisjes = \frac{7}
{{18}} \cdot 450 = 175 \cr}
$

Kortom: een verhouding van 7 op 11 komt overeen met: $
\eqalign{\frac{7}
{{18}}}
$ en $
\eqalign{\frac{{11}}
{{18}}}
$.

Handig...

WvR
zondag 11 oktober 2020

©2001-2024 WisFaq