Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kan een schuine asymptoot ooit samenvallen met de grafiek

Heeft de functie x3/x2 een schuine asymptoot?

Brent
3de graad ASO - dinsdag 29 september 2020

Antwoord

Om dat te bepalen bereken je $
\eqalign{\mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } \left( {\frac{{f(x)}}
{x}} \right)}
$. Ik denk dat het antwoord dan wel duidelijk is.

De functie is trouwens gewoon f(x)=x, behalve in x=0, waar de functie niet bestaat.

js2
dinsdag 29 september 2020

 Re: Kan een schuine asymptoot ooit samenvallen met de grafiek 

©2001-2024 WisFaq