\require{AMSmath} Goniometrische vergelijking omschrijven Hoe kan ik het stukje '-4sin(t)·2sin(t)cos(t)' omschrijven naar '2 sin2(t)'?Ik denk dat het moet lukken m.b.v. de verdubbelingsformules, maar ik krijg het niet voor elkaar.Ik kom niet verder dan: 2sin2(t)= 1-cos(2t) Laura Student hbo - woensdag 12 augustus 2020 Antwoord Dat komt omdat de uitdrukkingen niet gelijkwaardig zijn. Je zou er wel dit van kunnen maken, maar dat is het dan wel, denk ik.$ - 4\sin (t) \cdot 2\sin (t)\cos (t) = - 8\sin ^2 (t)\cos (t)$Van welk probleem zou dit de oplossing moeten zijn? WvR woensdag 12 augustus 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kan ik het stukje '-4sin(t)·2sin(t)cos(t)' omschrijven naar '2 sin2(t)'?Ik denk dat het moet lukken m.b.v. de verdubbelingsformules, maar ik krijg het niet voor elkaar.Ik kom niet verder dan: 2sin2(t)= 1-cos(2t) Laura Student hbo - woensdag 12 augustus 2020
Laura Student hbo - woensdag 12 augustus 2020
Dat komt omdat de uitdrukkingen niet gelijkwaardig zijn. Je zou er wel dit van kunnen maken, maar dat is het dan wel, denk ik.$ - 4\sin (t) \cdot 2\sin (t)\cos (t) = - 8\sin ^2 (t)\cos (t)$Van welk probleem zou dit de oplossing moeten zijn? WvR woensdag 12 augustus 2020
WvR woensdag 12 augustus 2020
©2001-2024 WisFaq