\require{AMSmath} Vergelijking van hoogtelijn GeachteIk vroeg me af, hoe ik een oefening moet oplossen. Gegeven is A(3,7), B(-1,-1) en C(7,1). Gevraagd is de vergelijking van de hoogtelijn uit A. B.H 3de graad ASO - zaterdag 6 juni 2020 Antwoord De hoogtelijn uit A staat loodrecht op BC. De lijn door BC met richtingscoëfficiënt $r_{BC} = \frac{1}{4}$De hoogtelijn door A heeft als richtingscoëfficiënt $r_A = - 4$De vergelijking van die hoogtelijn wordt $y=-4x+b$. Bereken nu $b$ zodat de lijn door A gaat:$7=-4·3+b$$b=19$De vergelijking is $y=-4x+19$ WvR zaterdag 6 juni 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
GeachteIk vroeg me af, hoe ik een oefening moet oplossen. Gegeven is A(3,7), B(-1,-1) en C(7,1). Gevraagd is de vergelijking van de hoogtelijn uit A. B.H 3de graad ASO - zaterdag 6 juni 2020
B.H 3de graad ASO - zaterdag 6 juni 2020
De hoogtelijn uit A staat loodrecht op BC. De lijn door BC met richtingscoëfficiënt $r_{BC} = \frac{1}{4}$De hoogtelijn door A heeft als richtingscoëfficiënt $r_A = - 4$De vergelijking van die hoogtelijn wordt $y=-4x+b$. Bereken nu $b$ zodat de lijn door A gaat:$7=-4·3+b$$b=19$De vergelijking is $y=-4x+19$ WvR zaterdag 6 juni 2020
WvR zaterdag 6 juni 2020
©2001-2024 WisFaq