\require{AMSmath} Functie met meerdere onbekenden met maximum op cirkel Beschouw de functie:f(x,y) = 5x2 − 4xy + 8y2.Met als deelvraag:Bereken het maximum van f op de cirkel x2 + y2 = 20.Hoe moet je zomaar de eerste functie gaan vergelijken met een andere cirkel? Voor mij lijkt dit nu alsof het niets met elkaar te maken heeft. Tom Student universiteit België - dinsdag 21 januari 2020 Antwoord Dit klinkt als 'extremen onder nevenvoorwaarde' uit een cursus functies van meer variabelen.Komt je dat bekend voor? Zo niet dan eerst de cursus doen! Zie The milkmaid problem WvR dinsdag 21 januari 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beschouw de functie:f(x,y) = 5x2 − 4xy + 8y2.Met als deelvraag:Bereken het maximum van f op de cirkel x2 + y2 = 20.Hoe moet je zomaar de eerste functie gaan vergelijken met een andere cirkel? Voor mij lijkt dit nu alsof het niets met elkaar te maken heeft. Tom Student universiteit België - dinsdag 21 januari 2020
Tom Student universiteit België - dinsdag 21 januari 2020
Dit klinkt als 'extremen onder nevenvoorwaarde' uit een cursus functies van meer variabelen.Komt je dat bekend voor? Zo niet dan eerst de cursus doen! Zie The milkmaid problem WvR dinsdag 21 januari 2020
Zie The milkmaid problem
WvR dinsdag 21 januari 2020
©2001-2024 WisFaq