\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 13479 Re: Het oplossen van een derdegraadsvergelijking Kunt u deze vergelijking oplossen? Bij voorbaat dank!2x+3x2-2h3= 2,25 Luc Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 30 november 2019 Antwoord Als $x$ de variabele is dan heb je te maken met een tweedegraadsvergelijking. Met de ABC-formule zou je dat moeten kunnen oplossen!Je krijgt:$\eqalign{ & 2x + 3x^2 - 2h^3 = 2,25 \cr & 8x + 12x^2 - 8h^3 = 9 \cr & 12x^2 + 8x - 8h^3 - 9 = 0 \cr & a = 12 \cr & b = 8 \cr & c = - 8h^3 - 9 \cr & D = 8^2 - 4 \cdot 12 \cdot \left( { - 8h^3 - 9} \right) = 16\left( {24h^3 + 31} \right) \cr}$...en dan nog verder uitwerkingen.... WvR zaterdag 30 november 2019 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kunt u deze vergelijking oplossen? Bij voorbaat dank!2x+3x2-2h3= 2,25 Luc Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 30 november 2019
Luc Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 30 november 2019
Als $x$ de variabele is dan heb je te maken met een tweedegraadsvergelijking. Met de ABC-formule zou je dat moeten kunnen oplossen!Je krijgt:$\eqalign{ & 2x + 3x^2 - 2h^3 = 2,25 \cr & 8x + 12x^2 - 8h^3 = 9 \cr & 12x^2 + 8x - 8h^3 - 9 = 0 \cr & a = 12 \cr & b = 8 \cr & c = - 8h^3 - 9 \cr & D = 8^2 - 4 \cdot 12 \cdot \left( { - 8h^3 - 9} \right) = 16\left( {24h^3 + 31} \right) \cr}$...en dan nog verder uitwerkingen.... WvR zaterdag 30 november 2019
WvR zaterdag 30 november 2019
©2001-2024 WisFaq