Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wiskundeprobleem

1+2+3+4+5=493
1+2=244. 1=? 2=? 3=? 4=? 5=?
2+3=179
3+4=168
4+5=181

Wiskun
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 27 november 2018

Antwoord

Dag Wiskunde (?),

We hebben er een beetje het raden naar wat precies de bedoeling is, maar ik vermoed dat de cijfers van 1 t.e.m. 5 zelf getallen moeten voorstellen. Het is dan natuurlijk niet zo handig om die met cijfers te noteren want 1+2+3+4+5 is natuurlijk 15 en niet 493...

Als dat inderdaad de bedoeling is, merk dan op dat met 2+3=179 en 4+5=181 je uit 1+2+3+4+5=493 door substitutie ook "1"+179+181=493 haalt waardoor 1 staat voor 493-179-181, dus 133. Je kan nu ook 2 vinden uit 1+2=244 en zo verder.

mvg,
Tom

td
dinsdag 27 november 2018

©2001-2024 WisFaq